La maternitat torna a les dones éssers polifacètics!

dimarts, 7 de maig del 2013

De visita al Santuario Gaia!

Ahir a la tarda vam anar de visita a un lloc ben especial...


Ja feia un parell de setmanes que donava voltes a la idea de veure animals, pensant i buscant per internet algun lloc on poguéssim anar tota la família. Evidentment no voliem visitar res similar a un zoo ni cap lloc on els animals visquéssin empresonats en gàbies ni cap "granja-escola" en què s'ensenya a veure els animals com a objectes al nostre servei. Per internet vaig accedir al bloc de "El Hogar de Luci" i allà vaig trobar informació sobre el Santuario Gaia, on hem anat avui.

Però primer : què es un santuari animal? Un santuari es un lloc dedicat a donar una nova oportunitat als animals víctimes de l'explotació a la que els sotmetem els humans per al nostre benefici (que provenen de granges, circs, zoos, festes mal anomenades "tradicionals", abandonaments, i un llarg etcètera) i que solen morir als escorxadors després d'una misèrrima vida plena d'estrés, por i maltractament,  i permetre'ls viure amb dignititat la seva vida, respectant-los i proporcionant-los respecte, dignitat, un entorn adequat i les cures físiques (les psicològiques són més difícils de curar) que requereixen. 




Vam creure que visitar el Santuari Gaia seria bo per a nosaltres, en primer lloc per reafirmar-nos en el nostre camí vers el veganisme i, en segon lloc, per a que el petit interactués amb els animals. I no ens vam equivocar pas! Per començar hem conegut una parella, l'Ismael i en Coque, els fundadors del santuari, que son unes magnífiques persones, tenen un gran cor i demostren una qualitat humana increíble; el projecte es força recent i hi estàn treballant a jornada completa, els animals amb qui comparteixen l'existència estàn en molt bones mans, se'ls veu feliços i tranquils i estic segura que la majoria ja ha oblidat el seu terrible passat. I el que ells fan, que es excepcional, hauria de ser el més normal del món : mostrar compassió, amor i respecte pels nostres germans animals! 




Ens van oferir una visita llarga pels terrenys del santuari, situat en un emplaçament meravellós al Pirineu gironí, amb un riu a tocar i molt d'espai per a explorar i ens van explicar la història de cada animal. Històries tristes i terrorífiques. Mentre ens preguntavem sobre el perquè d'aquest comportament humà, hem pogut interactuar amb la majoria de companys terrícoles (perquè tots som animals del planeta Terra) que se'ns han acostat encuriosits : bebès i adults, mamífers i aus que es passejaven amb total llibertat amunt i avall menjant, ensumant, jugant, escarbant,...en fi, essent ells mateixos. Ja només d'entrar hi havia una bona manada de gossos que ens han saludat efusivament, cosa que m'encanta! Tots molt carinyosos, però especialment el llebrer i un gos pastor anomenat Halloween, que vaig tenir el plaer d'acariciar i rascar per tot arreu! 



El cigronet, malhauradament, no estava de massa bon humor perquè no havia fet la becaina de rigor i, es clar, estava queixós, tot i que ha tingut les seves bones estones i s'ha fixat en aquells animalons que sol contemplar en els seus llibres. Hi ha un parell de bebès de cabra molt curiosos que de seguida se li han acostat, com si es reconeguessin en ell, com si s'emirallessin en el bebè reconeixent un animal de la seva edat. Son juganeres i precioses, les cabretes! Una d'elles li ha fet un petó a la galta molt tendre..., una passada!


En fi, es un lloc on es pot desconectar del món i respirar pau, on el temps es para i es viu el present. Si sou amants dels animals i no creieu que uns hagin nascut per a ser mascotes i els altres per acabar dins del vostre plat, si teniu nens i els voleu ensenyar l'amor per la natura i el respecte per les criatures del planeta, es el lloc perfecte per anar a passar una bona estona, no ho dubteu! I si, a més, us  animeu i voleu fer-vos socis, apadrinar un animal o fer-vos voluntaris i donar un cop de mà a en Coque i l'Ismael, podeu informar-vos a la pàgina web del Santuario Gaia o posar-vos en contacte amb ells a través del seu grup al facebook https://www.facebook.com/pages/Santuario-Gaia/449817305068811?ref=ts&fref=ts .

No us ho deixeu perdre! Nosaltres hi anirem tornant! Sento no haver fet més fotos, però estàvem tan concentrats i emocionats que no hi vam pensar gaire! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada