La maternitat torna a les dones éssers polifacètics!

dimarts, 9 d’abril del 2013

Canelons de seitàn i bolets

I penjo la primera recepta vegana al bloc! La recepta original era d'una lassanya, però jo tenia uns canelons d'aquells que no s'han de bullir esperant-me a l'armari, així que la vaig modificar una mica! Som-hi! 

Ingredients :
- 1 paquet de seitàn
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- bolets variats (els que més us agradin)
- beixamel vegana (abaix posaré la recepta)
- pasta de lassanya o de caneló

Preparació :

- Tritureu amb el túrmix o un 1-2-3 el seitàn, la ceba i els bolets, tot per separat.
- En una paella amb un raig d'oli fregiu la ceba que quedi cuita però no torrada. Un cop estigui, afegiu el seitàn triturat i ho feu coure tot junt uns 3 minuts. Tot seguit afegiu la barreja de bolets triturats. Els bolets, si en sou caçadors, millor frescos i collits per vosaltres, però si no al mercat en venen i, en mode "emergència", també val un pot de bolets barrejats en conserva!
- Quan estigui ben cuit hi afegiu tres o quatre cullerades de beixamel i ho reserveu.




- En una plata de forn refractària (si feu servir pasta seca, si l'heu hagut de bullir no cal), posem unes cullerades de beixamel al fons perquè la pasta no s'enganxi i, al damunt, els canelons o la lassanya. Els canelons es farceixen en un moment! Si feu lassanya no us oblideu de posar una cullerada de beixamel al damunt de la "carn" abans de tapar amb una altra capa de pasta.
- Un cop col·locats els canelons, cobrim amb la beixamel que ens quedava i ja està! 




Per a gratinar podeu fer una picada amb all i julivert o fer servir formatge si no sou vegans estrictes! Bon profit! Per cert, al cigró li van encantar! :)

Beixamel vegana :

Ingredients
- oli d'oliva
-1 ceba gran
- farina
- llet de soja (sense sabors estranys).
- sal
- nou moscada

Preparació :
-Poseu un raig d'oli en una paella i hi afegiu la ceba tallada ben fina o, directament, triturada.
-Coure la ceba sense enrossir-la. Afegim 3 o 4 cullerades de farina, remenant perquè no s'hi facin grumolls. Fregim la farina perquè perdi el gust. 
-Comencem a afegir llet de soja a poc a poc, remeenant sense parar perquè no s'enganxi res al fons. N'afegim al nostre gust per fer la quantitalt de beixamel que volguem. I ja està!

Quant a la beixamel, era la primera vegada que en feia sense llet i, mentre l'anava remenant, vaig tenir la intuició que al meu company li agradaria..., i la intuïció no falla : m'ho va dir! Li va agradar més que la beixamel normal! Un triomf, vaja! Us animo a provar-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada